Witam,
mam pytanie dotyczące rozrządu gdyz zbliza sie wielkimi krokami pierwsza wymiana rozrządu.
czy : wymieniać pompę wodną czy nie ?
zdania są podzielone u mechaników, zapytuję WAS ?
mam silnik 110 konny AHF i czy ewentualnie zamiennik czy oryginał ..?
dziekuję za pomoc.
Wymiana pompy to takie same babranie jak wymiana rozrządu, czyli kasa dla mechanika taka sama. Jak zacznie ciec za pół roku to wydasz znowu kasę, a tak będziesz miał z głowy, a pompę i tak lepiej wymienić przed kolejnym rozrządem, bo jak padnie to będzie korba.
Orginał w ASO ok 130zł WARTO. Jak nie masz zadnej na wymiane to kup na alegro uszkodzoną za 20-30zł A najlepiej jak masz kogoś kto bedzie wymieniał rozrzad by pozyczył starą ty oddasz ja w aso na wymiane a swoją starą oddasz koledze :szeroki_usmiech
Sigma_74, wymieniaj :!: :!: :!:
nie chcial bys takieg strasa przezyc jakiego ja przezylem
jak serwisanci zaczeli mi mowic ze jesli poszlo cos w silniku( z winy pompy)
to naprawa bedzie liczona juz w tysiacach zl :evil:
pzdr
ak nie masz zadnej na wymiane to kup na alegro uszkodzoną za 20-30zł A najlepiej jak masz kogoś kto bedzie wymieniał rozrzad by pozyczył starą ty oddasz ja w aso na wymiane a swoją starą oddasz koledze
o co chodzi z tymi wymianami ? Po co im stare pompy? chodzi o ustawę rewcyklingu ?
To tak jak turbinki, pompy wtryskowe, pompy wspomagania i wiele innych rzeczy. Przekladnie kierownicze, tez regeneruja, ale nie wiem czy to jest cos co juz ktos wymienial w Octavi, chyba ze pordzewiala od srodka jak poszly te oslony gumowe.
Za 130zl nie sa nowe pompy w ASO tylko regenerowane
czyli jak kupuję pompę w ASO, to to jest regenerowana ? yyy... jak ma się niezawodność tej regenerowanej do nowej ? co oni w niej regenerują ?
jest możliwość kupienia całkowicie nowej ?
Wymieniaja wszystkie ruchome czesci i praktycznie zosatje tylko stara obudowa (ktora odswierza napewno). Dostajesz tez 2 lata gwarancji na nia ,wiec jest oki (Ja taka wziolem przy wymianie rozrzadu).
Nowa w ASO kosztuje jakies ~330zl. :roll:
a co w przypadku, gdy ktoś ma założoną nieorginalna pompę? też mu ją zabiorą do regeneracji ? a może musi wtedy kupić a ASO nową ?
Wiesz ty bierzesz czyjas pompe i oddajesz swoja ,bawia sie z tym producenci czesci ,bo im sie to oplaca :wink: (roznica w cenie ~200zl to sporo )
Co w przypadku nie orginalnej pompy ,nie mam niestety pojecia :roll:
Sigma 74...Czy ty jesteś ograniczony z deka w sprawie wymiany tego rozrządu i pompy?? Przecież ten temat już był opisywany od podszewki a Ty dalej swoje...nie masz pojęcia o swoim silniku i tyle...chcesz za 200zł wymienić rozrząd....
Komentarz